Frissen Vasból

2021.05.27. 09:20

Egyre több az embercsempész – Fokozott rendőri jelenlét a nyugati határvidéken

Az elfogások emelkedő száma miatt megerősíti szolgálatát a magyar határtérségben a burgenlandi rendőrség. Május elejétől 44 határjárőrrel emelték a rendőri jelenlétet az észak-burgenlandi Nezsider/Neusiedl am See járásban.

vaol.hu

Fotó: magyarok.orf.at

Emellett a leginkább érintett nezsideri és felsőpulyai járásokban nyomozóegységek alakultak, amelyek feladata az embercsempészek felderítése, közölte a tartományi rendőr-igazgatóság. Május folyamán mintegy 530 menekültet tartóztattak fel a rendőrök – olvasható a magyarok.orf.at oldalán.

A cél a zöldhatár és a határ menti települések megerősített őrzése, a bűncselekmények, az embercsempészet és az illegális bevándorlás megelőzése. Nezsider járásban májusban 200 személyt fogtak el a rendőrök illegális határátlépés gyanújával, és kézre került egy csempész is. A felsőpulyai járásban 330 bevándorlót tartóztattak fel a hatóságok, itt három embercsempészt is elfogtak.

A járőrszolgálat mellett a rendőrök drónokat is bevetnek a határ őrzésében. Az első három eszközt május elején vehette át a burgenlandi rendőrség, továbbiak pedig ezekben a hetekben érkeznek Burgenlandba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában