micsoda fogás

2021.05.10. 18:54

Extrém kinézetű halat fogott ki egy ikervári horgász a Kis-Balatonból – fotó

Hatalmas busát fogott egy ikervári horgász a Kis-Balatonon. Az 54 kilós hal nemcsak mérete miatt érdekes: olyan érdekesen néz ki, hogy a Magyar Haltani Társaság elnöke is meglepődött rajta.

vaol.hu

Fotó: Pecaverzum

Csejtei Endrének ez volt élete első busája. A horgász a Zalavár felé tartó út mellett pecázott szerdán, amikor a horgára akadt a tetemes jószág. A férfinek ruhástól kellett bemennie a vízbe a halért, amelynek a horog a szájába akadt, tehát szabályos fogásról beszélünk – írta meg a Pecaverzum.

A busa mérete 135 centiméter, e mellett 54 kilót nyom, s az, hogy miért piros színű, arra senki sem tudott magyarázatot adni.

Fotó: Pecaverzum

 

Harka Ákos, a Magyar Haltani Társaság elnöke azt nyilatkozta a Pecaverzumnak, hogy ilyen piros busát még sosem látott, pedig már rengeteg különleges hallal találkozott. A szakértő szerint a busák nagyon könnyen bevérezhetnek, de még egyszer hangsúlyozta, ennyire extrém színűvel még egyszer sem találkozott.

Felmerült még egy lehetőség. „Elképzelhető, hogy a hal alampiás. Ez a szó magyarul fénytelenséget jelent, ami abból adódik, hogy a hal pikkelyeiből hiányzik a gyöngyházfényű guanin. Emiatt a pikkelyek átlátszóak, ezért a bőr alsó rétegét átszövő hajszálerekben lévő vér pirossága dominál” – nyilatkozta Harka Ákos.

A teljes cikk ITT olvasható el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában