Átadó

2021.05.22. 07:00

Falugondnoki kisbusz került Hegyhátszentmártonra – A Magyar falu programban nyertek

A Magyar falu programban pályázott az önkormányzat: az elnyert összegekből falugondnoki kisbusz és a közterület karbantartására szolgáló eszközök is kerültek a településre.

VN

20210520 Hegyhátszentmárton falubusz átadó Képen: V. Németh Zsolt (fekete öltöny) országgyűlési képviselő, Pál László (világos öltöny) polgármester Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Pál László polgármesternek adta át képletesen a Renault furgon kulcsát csütörtökön V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő. A minden igényt kielégítő jármű birtokában beindították a falugondnoki szolgálatot, mondta a polgármester. A közterület karbantartását szolgáló eszközökre is pályáztak. Először tartaléklistára kerültek, de „a pótselejtezőt megnyerték”: fűnyírót, magassági ágvágót, permetezőt, lombseprűket vásároltak.

– Magyarország kormánya felkarolta a vidéket. Sikerült jól kidolgozni a Magyar falu program konstrukcióját, minden település a saját igényeire tudja igazítani. Gyors az elbírálás, ha pedig valamelyik pályázat nem kap pozitív választ, arra vissza lehet térni – fogalmazott V. Németh Zsolt. Mint mondta, pályázatok tekintetében soha nem látott idők előtt áll Magyarország. A következő tíz évben mintegy 50 ezer milliárd forintnyi fejlesztést szeretnének az országban.

Kiemelt képünkön: Kiss György plébános, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, Pál László polgármester, Horváth Kitti falugondnok az átadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában