sajtóreggeli

2021.05.05. 11:30

Futás, piacozás, szűrés – Egyelőre óvatosan terveznek a civilek

A Vas Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Facebook-oldalán jelentkezett a sajtóreggelivel, reményeik szerint utoljára online formában.

Tóth Dóra

20200906 Nádasd Többfunkciós létesítményt avattak Nádasdon Immár az új, tágas Kultúrpajtában működhet a nádasdi helyi termelői piac. Több mint negyvenmillió forintból épült fel a többfunkciós épület a település központjában. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: VN-archív/SZP

A Fusd körbe Szombathelyt program kapcsán Pátkai Attila, a Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület elnöke elmondta: a honlapjukon minden információ megtalálható, a nevezési felület, a térkép és a 25 kilométeres táv útvonala is. A leggyorsabb női és férfi futót díjazzák, a teljesítést telefonos alkalmazással kell igazolni.

Az Együtt Nádasdért Falu­szépítő és Fejlesztő Kulturális Egyesületnél is óvatosan terveznek a járvány miatt, ahogy azt Földes Tímea elnök elmondta, a termelői piacra a páros szombatokon várják az érdeklődőket. Remélik, hogy a májusfa kitáncolása és a pünkösdölés sem marad el, május 18-án pedig Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét nézhetik meg a látogatók a Kultúrpajtában.

Dénes Gábor a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Mozgó Tüdőgondozó és Szűrőállomás Vas megyét is érintő programját mutatta be. Mint mondta, a pandémia alatt különösen fontos, ha helybe érkezik egy ilyen szolgáltatás.

Kiemelt képünkön: Május 8-án nyit a nádasdi termelői piac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában