Mentőhelikopter érkezett a helyszínre

2021.05.25. 18:30

Gázrobbanás Szentgotthárdon: átszakadt a szomszédba a fal – fotók, videó

Egy idős férfi sérült meg abban a gázrobbanásban, amit valószínűleg egy gázrezsó meghibásodása okozott. A robbanásban kidőlt a ház egyik fala, lakhatatlanná téve a szomszédos lakást is.

Budai Dávid

20210525 gázrobbanás, Farkas Mátyás, Szentgotthárd, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Gázrobbanás történt a Petőfi utcában délelőtt. A házban egy idős férfi lakott, aki megsérült, érte mentőhelikopter érkezett. Sikerült beszélnünk a szemközti ház lakójával, Farkas Mátyással, aki elmondta, délelőtt 11-kor egy csattanásra lettek figyelmesek, olyan volt – mesélte –mintha egy üvegtábla esett volna le egy kocsiról. Álmukban nem gondolták volna, hogy gázrobbanás történt, a szomszéd házban lakók például nem is hallottak semmit. Ők azonban sejtették, hogy nagy a baj, ugyanis mellettük a kertben – ahol édesapjával éppen dolgoztak – a csattanással egy időben üvegcserepek csapódtak be. Az utcára kiérve azt látták, hogy az egyik ablakkeretet a detonáció átdobta az ő oldalukra, miközben mindent üvegszilánkok borítottak.

Fotók: Szendi Péter

Azonnal értesítették a hatóságokat, akik nagyon gyorsan, tíz percen belül a helyszínen voltak, de addig is Mátyásék egy másik szomszéddal együtt megpróbáltak bejutni a szerencsétlenül járt idős ember házába, és bár felfeszítették az ajtót, bemenni nem akartak, annyira erős volt a gázszag. Szerencsére erre nem is volt szükség, ugyanis a sérült, mindenki nagy meglepetésére, saját lábán jött ki a házból és Mátyásnak az volt a benyomása, hogy talán a sokk miatt, de mintha nem mérné fel pontosan a helyzet súlyosságát.

Első ránézésre ráadásul sérülései sem tűntek súlyosnak, igaz a haja leégett és test szerte lehetett látni rajta az égési sérüléseket, ám mindezt leszámítva úgy tűnt, szerencséje volt. Főleg, hogy hamar kiderült, a detonáció akkora mértékű volt, hogy a ház szomszédos lakással határos fala beszakadt, szerencsére itt azonban nem tartózkodott senki. A mentést végző szentgotthárdi és a körmendi hivatásos tűzoltók később egy lángra lobbant fotelt is eloltottak. Azt, hogy pontosan mi történt, nem tudni, de miután a gázpalack nem robbant fel, valószínűleg meghibásodott a ránézésre is igen öreg gázrezsó, és miután elaludt a láng, a gáz továbbszivárgott, ami aztán telítődött a helyiségben, arra várva, hogy egy szikra berobbantsa.

Az utca hamar a város nevezetessége lett, ahol érezhetően megnőtt a forgalom, sokan szerették volna látni, hogyan is kell elképzelni egy gázrobbanást, ám erre az utcafronton délutánra már csak a két kitört ablak és néhány ott felejtett üvegszilánk utalt, aki direkt nem ezért jött, annak fel sem tűnt a szerencsétlenség színhelye. Az, hogy a két lakásból álló épületben mekkora kár keletkezett, egyelőre nem tudni, az biztos, hogy jelenleg mindkét ingatlan lakhatatlanná vált, de az sincs kizárva, hogy le kell bontani az épületet.

[video width="1920" height="1080" mp4="https://www.vaol.hu/wp-content/uploads/2021/05/1953797VID20210525094416.mp4"][/video]

Kiemelt képünkön: A szemközti házban élő Farkas Mátyás a mellettük becsapódó üvegszilánkokból már sejtette, hogy nagy a baj

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/gazrobbanas-tortent-szentgotthardon-mentohelikopter-erkezik-a-serultert-4957528/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=vaol&fbclid=IwAR0qreEIBkHbdNv_I8_3MEM_YKRJeftYg1W3KJ3f9OBystjqdzxo8L54hzI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában