Frissen Vasból

2021.05.20. 07:17

Ha lassan is, de távoznak csütörtökön az esőfelhők megyénkből

Délutántól szakadozik a felhőzet, estére már kiderülhet az ég és fokozatosan veszít erejéből az északnyugati szél is.

vaol.hu

Időjárás illusztráció 20210316 Gyöngyösfalu Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a nap első felében még országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól észak, északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és már több-kevesebb napsütés is valószínű. Tartós eső a déli órákig még többfelé lehet, majd ezt követően nagyobb területen szűnni kezd a csapadék. Az északi, északnyugati szél nagy területen erős lesz, helyenként viharos lökések is kísérhetik a légmozgást. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul.

Estefelé tovább szakadozik, csökken a felhőzet, és jórészt mindenütt kiderül az ég reggelre, csupán némi fátyolfelhőzet sodródhat be a hajnali órákban. Helyenként párássá válik a levegő, köd képződik. Fokozatosan mindenütt megszűnik a csapadék az éjszaka első felében. Az északnyugati szél fokozatosan veszít erejéből, és hajnalra mindenütt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A késő esti 9, 13 fokról hajnalra 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Markáns fronthatásra nem kell számítanunk, azonban a felhős, helyenként szeles, csapadékos idő miatt rosszabb közérzettel számolhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában