Frissen Vasból

2021.05.02. 12:00

Hetven éve lépett be az egyletbe, hetvenévesen még vonult a legidősebb csepregi tűzoltó

A 88 éves Kóbor Ferencet köszöntötték a helyi tűzoltó egylet vezetői abból az alkalomból, hogy hetven éve tűzoltó. Egy rőzsekést kapott díszdobozban.

Merklin Tímea

20210429 Csepreg Kóbor Ferencet köszöntötték aki 70 éve tűzoltó. Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Kóbor Ferenc matematika-fizikai szakos tanár, Ölbőn kezdett tanítani, majd Bőben folytatta, ahol iskolaigazgató is volt, 1971-ben került haza Csepregre, ahol időszakosan osztályfőnökként és igazgatóhelyettesként is dolgozott. Itt nősült, 62 éve él házasságban. 1991-ben ment nyugdíjba. A fiatalokat is mindig bíztatta erre az önkéntes munkára, a hetvenes években megszervezte az ifjúsági tűzoltócsoportot az egyesületen belül, szép versenyeredményeket értek el, nála kezdtek a jelenlegi vezetők is.

- A családomban benne van a „tűzoltó vér”, az édesapám és a nagyapám is az volt. Négy gyerekem közül az egyik fiam és négy unokám is tűzoltó -tudtuk meg Feri bácsitól. – Az első lökést egy gyerekkoromban átélt tűzeset adta, amikor apám egy tüzet oltott bent az épületben, akkor én a kinti eseményeket irányítottam tizenkétévesen, a gyakorlatokon ellesett technikai ismeretek alapján. Hozattam a kocsifecskendőt, tudtam, hogyan kell összeszerelni a tömlőket, hogyan kell bánni a kútkötéllel… Mikor 18 éves lettem, beléptem az egyletbe.

Fotó: Cseh Gábor

Kóbor Ferenc hetvenéves korában vonult utoljára, azután még ügyeleteket vállalt. Van országos kitüntetése, a város és a társai is elismerték a munkáját.

Kiemelt képünkön: Kóbor Ferencet Kovács Balázs parancsnok és Kovács András elnök köszöntötték átadva a rőzsekést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában