programajánló

2021.05.14. 07:00

Japán mese japánosan a Soltis előadásában – egyelőre még online

A júniusi celli nyitásig sem maradunk élmény nélkül: a Soltis online sorozat mától május 17-éig a Bekkanko, a grimaszdémon című 2015-ös előadást ajánlja.

VN

Fotó: VN-archív/Benkő Sándor

A japán mondák szerint az emberek a démonoktól való félelem miatt járnak a helyes úton. Bekkanko viszont akárhogy igyekszik, képtelen riogatni bárkit is – gri maszszerű arckifejezése mindenkit mosolyra fakaszt, démontársai lekezelően bánnak vele, nem veszik komolyan, kiközösítik. Egyszer aztán Bekkanko összetalálkozik Jukival, a gyönyörű lánnyal – és minden megváltozik.

Akira Saneto meséje alapján a német változatot japánból fordította: Keiko Oshima-Gerisch és Hedi Rothkegel. Németből fordította: Fábri Péter. A celli előadás címszerepében: Piller Ádám László, Jukit Nagy Zsuzsi játssza. Díszlet: Kalácska Gábor. Jelmez: Szarka Árpádné. Technikus: Kovács László. Az előadást rendezte: Benkő Ágnes és B. Péter Pál. A mese örök, de a Soltis-online most izgalmas időutazás is.

Kiemelt képünkön: Bekkanko és Juki: Piller Ádám László és Nagy Zsuzsi a 2015-ös előadásban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában