fejlesztés

2021.05.04. 07:00

Jöhetnek a zivatarok – Megoldódik a csapadékvíz-elvezetés Vasvár problémás területein

Tovább folytatódhat a csapadékvíz elvezetését támogató projektsorozat a városban. Elindult a munka második üteme, a nyár közepére elkészül.

PM

Fotó: PM

A második ütemben idén 200 millió forintból a Derkovits és a Hunyadi utca csapadékvíz-elvezetési problémáit oldja meg az önkormányzat. A kivitelezés megkezdődött. A munkálatok során a Hunyadi és a Derkovits utcában található vízelvezető árkokat beburkolják. Ez a megoldás csaknem másfél kilométer hosszban teszi lehetővé a csapadékvíz elvezetését betonnal burkolt árkokban.

Korábban a heves esőzések után gyakran kritikus helyzet alakult ki a környéken: az árkok nem voltak képesek megbirkózni a hirtelen lezúduló csapadék mennyiségével. Ez a probléma a munka végeztével megszűnik az érintett területeken. Mindez azért is fontos, mert az időjárás a tapasztalatok szerint többször produkál szélsőséges helyzeteket. A munkálatok jól haladnak, a szakemberek a tervek szerint várhatóan a nyár közepére készülnek el a rendszer kiépítésével.

Kiemelt képünkön: A munkálatok nyár közepén befejeződnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában