Frissen Vasból

2021.05.13. 16:31

Kábítószert akart küldeni élettársának egy rab Szombathelyről

Az eset romantikáját emeli, hogy az élettárs egy másik büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottja.

vaol.hu

Illusztráció-Pixabay

A Szombathelyi Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott 2020. január 8-át megelőzően, pontosan meg nem határozható időpontban Szombathelyen, az Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben levelet adott fel egy másik bv intézetben fogvatartott élettársa részére, amelyben elhelyezett kábítószerrel átitatott, A/4-es papírlapot és arra ragasztott 3 db egyházi témájú képet. A vádlott által postára adott levél a címzetthez nem érkezett meg, azt a bv intézet alkalmazottai visszatartották, majd a nyomozó hatóság részére átadták. A rendőrség által 2020. január 8-án lefoglalt papírlap és egyházi képek felületén lévő anyagmaradványból kannabiszra jellemző kannabinoid vegyületek, köztük delta-9-THC volt kimutatható. A terhelt által postára adott papírlap és szentképek felületén lévő anyagmaradványban található kábítószer mennyisége nem számottevő, nem éri el a csekély mennyiség felső határát.

A Szombathelyi Járásbíróság csekély mennyiségű kábítószer átadásával, rendvédelmi szervek létesítményeiben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő, többszörös visszaeső vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően 50 nap elzárásra ítélte. Kötelezte továbbá 186.544 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában