Lehetőségek születtek

2021.05.18. 07:00

Karantén alatt készült művekből nyílt tárlat Kőszegen – fotók

Helyi alkotók karantén alatt készült munkáiból nyílt kiállítás a Jurisics-vár földszintjén. Tizenhatan küldték be a felhívásra különböző technikákkal készült műveiket.

Tóth Kata

Fotós: Foto: CSG

Fotós: Foto: CSG

Januárban tette közzé felhívását Gelencsér Ildikó, a művelődési központ munkatársa. Azokat szólította meg, akik alkotva maradtak aktívak a karanténidőszakban. Változatos és színes anyag jött öszsze, 16-an neveztek, mondta a megnyitón.

– Nagyon régen volt már ilyen alkalom, mint a mai. Mondhatni, ezer éve nem láttuk egymást. Miközben mindenki ismerős, csak kevesen ismerősek arról, hogy kiállításokon jelennek meg. Mind kihozták magukból és az anyagból a legtöbbet, a lehetetlen helyzetben észrevették a lehetőséget, miközben mindannyiunk kreativitását, optimizmusát, hitét, jókedvét próbára tették az elmúlt hónapok. Ünnep a mai együttlét – jegyezte meg köszöntőjében Básthy Béla polgármester.

Volcsányi Veronika beregi keresztszemes mintájú hímzett díszpárnát, amigurumi technikával készült kisvonatot és egy kék-barna víruskendőt – vírus mintájú horgolt kendőt – mutatott az egyik tárlóban. A Kőszegi Vonósok zenekar tagja korábban is horgolt, az otthon töltött hónapokban még több ideje adódott a hobbijára, amiből mostanra főállás lett: feladta a korábbi munkáját a kereskedelemben. Azt csinálja, amit szeret, elkezdett rendelésre dolgozni – neki rugalmas időbeosztást és „új életet” hozott a bezártság időszaka.

Klobetz Rebekát a szülei képviselték a megnyitón. Mint kiderült, a lányuk hobbiból fest, ami éppen megihleti, azt ábrázolja. Mindkét képe ajándékba készült – az Így neveld a sárkányodat film egyik szereplője, Fogatlan látható az egyiken –, a kiállítás idejére kerültek vissza hozzá.

Németh Tímea adventi koszorúkkal és táblaképpel nevezett – a karanténtól függetlenül három éve rendszeresen alkot. A vendéglátásban dolgozik, fél évig kényszerűen otthon volt, így viszont jóval idő jutott a kézműves munkákra, mondta. A tárlat júliusig látogatható a várban.

Kiemelt képünkön: Németh Tímea mutatja az egyik adventi koszorúját – a karanténtól függetlenül három éve rendszeresen alkot

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában