Frissen Vasból

2021.05.13. 20:10

Kipótolták a hársfasort Szentgotthárdon

A településfásítási program részeként tegnap ünnepélyes faültetést tartottak a Nagyboldogasszony-templom előtti parkolónál.

Tersztyánszky Krisztina

20210513 faültetés, V. Németh Zsolt, Huszár Gábor polgármester, Szentgotthárd, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Huszár Gábor polgármester emlékeztetett az esemény történeti jelentőségére, ugyanis a hársfasort, melynek hiányzó darabjait most pótolják, 1879. április 24-én ültették a városi elöljárók Ferenc József és Sissi császárné ezüstlakodalma tiszteletére. V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő elismerően szólt arról, hogy a város egyensúlyra törekszik az ipari fejlesztés és a természetvédelem között.

A hársfához – mondta – sokfajta misztérium kötődik, fája és virága számos módon hasznosítható, nem utolsósorban pedig a szlovénség szimbolikus nemzeti fája. Varga Péter, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. csoportvezetője az Országos Erdészeti Egyesület képviseletében elmondta, hogy a fásítási programban rövidesen további pályázati lehetőség is nyílik.

Szentgotthárdra a pályázat keretében összesen harminc növény került.

Kiemelt képünkön: Huszár Gábor és V. Németh Zsolt ültette el az egyik hársot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában