támogatás

2021.05.19. 07:00

Korszerűbb lett az orvosi rendelő Iklanberényben

Mintegy 3 millió forintnyi támogatást nyert az 56 lakosú település orvosi eszközök beszerzésére. Sportpark is épült.

VN

Fotó: Ohr Tibor

– Régi vágyunk teljesült azzal, hogy a bútorzatot kicserélhettük az orvosi rendelőben. Dr. Bencsik István háziorvossal egyeztetve új asztalt, vizsgálóágyat, műszerasztalt, üveges gyógyszerszekrényt, látásvizsgáló táblát és könyvet, laptopot, nyomtatót és egyéb orvostechnikai eszközöket vásárolt az önkormányzat – hallottuk Mészárosné Nagy Mária polgármestertől. Tavaly év vége óta mozoghatnak a helyiek az újonnan létesített sportparkban – erről is beszámolt.

Az A típusú park 40 négyzetméter alapterületű, öt eszközt telepítettek rá. Hozzátette: azért nagy segítség a Magyar falu program, mert önerőből biztosan nem tudnának ilyen fejlesztéseket, beruházásokat létrehozni. Érezni lehet a falusi csok pozitív hatásait is, hiszen újra van kereslet az ingatlanokra, ennek révén pedig fiatalodik a település.

A kormány Magyar falu programjának keretében mintegy hárommillió forintból megvásárolt új orvosi eszközöket és az elkészült új sportparkot Ágh Péter országgyűlési képviselő a polgármesterrel együtt tekintette meg a napokban. A képviselő megjegyezte: korábban a temető fejlesztésére is érkezett ötmillió forintnyi támogatás Iklanberényben. Mint mondta, a falu az élő példája annak, hogy a kormány elkötelezett a falvak fejlesztése mellett, hiszen Vas megye egyik legkisebb településeként is számíthatnak a kormány támogatására.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter és Mészárosné Nagy Mária a rendelőben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában