Frissen Vasból

2021.05.18. 09:20

Lazítanak az Ausztriába való beutazás előírásain

Május 19-től, szerdától nincs karantén-kötelezettség az Ausztriába való beutazáskor. A karantén helyett kötelező az oltási igazolás vagy egy érvényes negatív teszt, vagy gyógyultságról való igazolás felmutatása, valamint a beutazóknak egy regisztrációval kell rendelkezniük. Aki ezek közül (3G-szabály) egyikkel sem rendelkezik, a beutazást követő 24 órában teszteltetnie kell magát.

vaol.hu

Fotó: magyarok.orf.at

Az orosz oltás kivételével minden oltás elfogadott – jelentette az Osztrák Egészségügyi Minisztérium. „Számos országban csökken a fertőzések száma, ezáltal országunk lazíthat a beutazási korlátozásokon“ – jelentette ki Wolfgang Mückstein, egészségügyi miniszter – adta hírül a magyarok.orf.at.

Országok, amelyekre a 3G-szabály (getestet, geimpft, genesen) vonatkozik:

Andorra, Ausztrália, Belgium, Bulgária, Csehország, Dániá, Dél-Korea, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Írország, Izland, Izrael, Lengyelország, Lettország, Lichtenstein, Luxemburg, Magyarország, Málta, Monaco, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, San Marino, Spanyolország, Svájc, Szingapúr, Szlovákia, Szlovénia, Új-Zéland és Vatikán.

Az oltási igazolásnak/gyógyultsági igazolásnak/ tesztnek német vagy angol nyelvűnek kell lennie, a védettségi kártya NEM elfogadott.

„A Magyarországról Ausztriába ingázók helyzete nem változik. Az ingázók jelenleg is a belépést megelőző legfeljebb 72 órában készült negatív PCR vagy antigén tesztről szóló orvosi igazolás (vagy német vagy angol nyelvű teszteredmény) birtokában léphetnek be Ausztriába„- jelentette ki a külügyminisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában