Frissen Vasból

2021.05.05. 20:00

M8: jól halad a munka Körmend és a határ között épülő, új autóút nyomvonalán

Várhatóan még ebben a hónapban befejeződnek az M8-as autóút Vasszentmihálytól Rábafüzesig tartó szakaszának építési munkálatai. A beruházás része egy 11 támaszú, mintegy 575 méter hosszú völgyhíd kialakítása is.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Mintegy 28,9 kilométer hoszszan, új nyomvonalon épül autóút Körmend és az osztrák határ között. A munkálatok 2018-ban kezdődtek, két szakaszra bontva. A magyarepitok.hu információja szerint a Körmend és Vasszentmihály közötti 19,4 kilométeres szakasz várhatóan 2021 harmadik negyedévére készülhet el, jelenleg burkolatépítési, vízépítési és forgalomtechnikai munkákat végeznek. A Vasszentmihálytól Rábafüzesig tartó 9,45 kilométeres szakasz építése a végéhez közeledik.

A Vörös-patak völgyét, illetve a Nemesmedves– Vasszentmihály közötti utat az 575 méter hosszú, 11 támaszú vasszentmihályi völgyhíd íveli át. A Csencsi-patak feletti pedig egy kilencnyílású, 300 méter hosszú, háromsávos, felüljáróként használható hidat alakítottak ki. Körmend és Rábafüzes között négy különszintű és egy szintbeni csomópont létesül. Gasztony közelében egy egyszerű, Szentgotthárdnál pedig egy pár komplex pihenőt is kialakítanak a projekt részeként.

Mindezek mellett a teljes szakaszon 24 felüljáró, 13 aluljáró, 8,6 kilométer útkorrekció, 5,1 kilométer szervizút, 700 méter kerékpárút és 1,2 kilométer zajárnyékoló fal is épül. A 62 milliárd forint összértékű beruházás során 10,2 hektár csereerdőt telepítenek, 336 175 fát és cserjét ültetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában