Frissen Vasból

2021.05.09. 12:57

Május végén dől el, megtartják-e a sitkei rockfesztivált

Ha minden jól megy, az idén augusztus utolsó szombatján Sitkére zarándokolhatnak a rock szerelmesei. A nyárzáró fesztivál megrendezéséről azonban majd csak május végén mondják ki az utolsó szót a szervezők.

Tóth Kata

20210508 Sitke Megújul a Sitkei kápolna Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

– Augusztus 28., szombat a tervezett időpont. Ugyanazokkal a fellépőkkel tárgyaltunk, akikkel tavaly is leszerződtünk. A Kárpátia és az Ossián visszalépett – az utóbbi, ahogy tavaly, úgy most is azzal indokolta döntését, hogy a járványhelyzetre tekintettel a zenekar és egyetlen rajongójuk egészségét, életét sem akarják kockáztatni. A helyükre keresünk majd két zenekart, ha már biztos lesz a rendezés. Érezzük az igényt a fesztiválra, erős törzsgárda-közönségünk van, akik a helyszínt és a koncerteket is hiányolják már – hallottuk Kovács Ferenctől, a Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület elnökétől.

A más éveken általában 4-7 ezer főt befogadó fesztivál sorsa most még a vírushelyzet miatt bizonytalan. Az aktuális járványügyi szabályoknak megfelelően járnak majd el, amikor döntenek róla, mondta az elnök. Az már látszik, hogy az idei szervezés pluszköltségekkel jár. Csak egy példa: a biztonsági személyzetnek belépéskor a védettségi igazolvány és a személyi igazolvány meglétét is ellenőrizni kell.

A toronytól a talapzatig megújul minden, mutatja Kovács Ferenc
Fotó: Cseh Gábor

Az idei rockünnep, ha létrejön – márpedig a szervezők ezt szeretnék – sorban a 34. lesz. Egynaposra tervezik, majd a következő, 35. alkalmat szeretnék két- vagy háromnaposra. Kovács Ferenc beszélt arról is, hogy a napokban befejeződik a kápolna felújítása: a teljes körű rekonstrukció részeként néhány hónapja befejeződött a tornyok és a tető felújítása, a szakemberek már a külső színezést, festést végzik – a toronytól a talapzatig megújult minden.

Elmondta még, hogy a Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület elnöksége arról is döntött, hogy egy dombormű őrzi majd a tavaly november végén elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, zeneszerző Balázs Fecó emlékét, aki rengeteget tett a kissitkei kálvária kápolna megmentéséért. Gaál Tamás szobrászművészt kérték fel a bronz dombormű elkészítésére – még az elhunyt énekes feleségének beleegyezését várják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában