szép otthon

2021.05.16. 07:00

Már időszerű a saláta, a zeller és a káposzta kiültetése is

A fagyok elmúltával elültethetjük az egynyári virágokat, akad tennivaló bőven a veteményesekben is, és mostanság a legfontosabb a rendszeres fűnyírás.

VN

Fotó: Shutterstock

A muskátli és a petúnia a legnépszerűbb balkonnövények, de még számos egyéb fajta közül választhatunk a bakopától kezdve a bársonyvirágon és a begónián át a díszcsalánig. A fagyok elmúltával bátran kiültethetjük az egynyári virágokat. Májusban már a dézsás, és meleget kedvelő szobanövényeket is kivihetjük a szabadba.

A már elszáradt, kora tavaszi hagymásokról törjük le a szárat, a gumókat szárítsuk ki, majd tegyük azokat hűvös helyre. A veteményesben a káposzta, karalábé, póréhagyma, saláta és zeller kiültetése már most időszerű, néhány hét múlva pedig a földbe kerülhet az uborka, batáta, paradicsom és paprika. Májusban intenzív növekedési szakaszában van a gyep, ha szükséges, akár hetente kétszer is nyírjuk le.

Kiemelt képünkön: A fagyok elmúltával akad bőven tennivaló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában