Fejlesztés

2021.05.22. 14:50

Megújult az alsósági óvoda konyhája

Ötvenöt millió forintos fejlesztés valósult meg az alsósági konyhán, amelynek köszönhetően akár napi ötszáz ember étkeztetését is meg tudják oldani. Pénteken volt a beruházás ünnepélyes átadója.

Budai Dávid

Dr. Kovács Zoltán, Gasztonyiné Fódi Zita óvodavezető, Fehér László, Ágh Péter, Söptei Józsefné alpolgármester, Farkas Gábor jegyző, Marton Nóra élelmezésvezető az átadón

Fotó: Ohr Tibor

Teljesen megújult az alsósági városrész óvodáját és iskoláját kiszolgáló konyha, az ünnepélyes átadót pénteken délelőtt tartották. Fehér László polgármester felidézte: a mai napig falusias hangulatot árasztó Alsóság 1950-ben csatlakozott Celldömölkhöz. A városrész konyhája egy sikeres pályázatnak köszönhetően 55 millió forintból újult meg, ebből 40 millió forint volt az uniós forrás, a város 15 millió forinttal járult hozzá a beruházás sikeréhez.

Dr. Kovács Zoltán, Gasztonyiné Fódi Zita óvodavezető, Fehér László, Ágh Péter, Söptei Józsefné alpolgármester, Farkas Gábor jegyző, Marton Nóra élelmezésvezető az átadón Fotó: Ohr Tibor

Elhangzott: jelenleg 350-400 főre főznek naponta, de a konyha kapacitása fél­ezer ember napi étkeztetését is lehetővé tenné. A polgármester után dr. Kovács Zoltán részönkormányzat-vezető sorolta fel részletesen, mi mindenre költöttek. Felújították a konyhához tartozó szenny­vízcsatornát, s szebb lett maga az épület is, a tető és a nyílászárók cseréje, valamint a belső festés, járólapcsere sokat javított az összképen. A legnagyobb arányú fejlesztés persze a főzést segítő berendezéseket érintette, a konyhát modern, nagy kapacitású gépekkel szerelték fel. Mostantól már új üstök, sütők, dagasztó- és habverő gépek segítik az ételek elkészítését.

Az új mosogatómedence az evőeszközök tisztán tartásához, a modern elszívóberendezés a konyhai dolgozók komfortérzetének javításához járul hozzá. Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője elsőként arra hívta fel a figyelmet, hogy az avatóünnepséget meg lehetett tartani a kormány sikeres oltáskampányának köszönhetően.

A képviselő a beruházást a főzéshez hasonlította, amelyben a pályázatírók voltak az anyagbeszerzők, a kivitelezők a szakácsok, és képviselőként ő volt az, aki felcsavarta a lángot, így a negyvenmilliós pályázati forrás Celldömölkre kerülhetett, és – a példánál maradva – az étel, vagyis a konyha elkészülhetett. Hangsúlyozta továbbá: a konyhafejlesztésre az egész város büsz­ke lehet, a fejlesztés erőt adhat a jövőre nézve is, hiszen tennivaló van bőven.

A szalagátvágás után a megjelentek szabadon bejárhatták a felújított konyhát, amely a legmagasabb szintű elvárásoknak is megfelel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában