Mindenki számára elérhető lesz az oltás Ausztriában

Hamarosan országszerte minden korosztály számára megnyílik az oltási regisztráció lehetősége, jelentette be csütörtökön Sebastian Kurz kancellár és Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter. A kormány még májusban dönt arról, eltörli-e a kötelező maszkviselést.

vaol.hu

Fotó: magyarok.orf.at

Eddig csak Alsó-Ausztriában volt erre lehetőség. A kor szerinti sorrend továbbra is ajánlott, de a háziorvosok a jövőben maguk dönthetnek a betegek besorolásáról – tudatta a magyarok.orf.at.

Mindezt az oltóanyag-szállítások felgyorsulása teszi lehetővé. Wolfgang Mückstein szerint hetente 4-500.000 adag vakcina érkezik Ausztriába. Mostanáig a lakosság mintegy 40%-a kapta meg az első oltását. Mivel a vakcinák a mai tudás szerint 6-9 hónapig védenek a koronavírus-fertőzéstől, ősszel emlékeztető oltásokra lehet szükség – ezekre már készülnek a tartományok.

A kormány május 28-án egyeztet a szakértőkkel arról, eltörölhető-e a kötelező maszkviselés szabálya – hangzott el a tájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában