Frissen Vasból

2021.05.05. 17:30

Modern labort avattak fel Uraiújfaluban

A cég vezetőinek meghívására a Bábolna TETRA Kft.-be látogatott kedden dr. Nagy István agrárminiszter. A találkozó első helyszíne a cég uraiújfalui irodaháza volt, ahol a társaság vezetői egy szakmai megbeszélésen mutatták be, hogyan reagáltak a megváltozott gazdasági helyzetre, a pandémia és a madárinfluenza-fertőzések okozta társadalmi és piaci nehézségekre.

Budai Dávid

20210504, Nagy István agrárminiszter látogatást tett az Uraiújfalui Bábolna-Tetra üzembe, Uraiújfalu, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A cég vezetői felvázolták a baromfitenyésztés, -nemesítés jövőbeli terveit, valamint ismertették a termelőkapacitások bővítését célzó távlati terveiket. Dr. Nagy István elmondta, büszke a cégnél folyó magas szintű technológiára, ahhoz ugyanis, hogy a tenyésztési eredmények tovább javuljanak, új innovációkra van szükség. A miniszter ismertette a menedzsmenttel azokat az állattenyésztési, telepfejlesztési pályázatokat, amelyeket a jövőben igénybe vehetnek.

Mindezek segíthetik a tervezett új keltető megépítését, valamint, hogy a jelenlegi tojó- és szülőpárállományukat megduplázhassák. A tanácskozást követően a miniszter felavatta a legkorszerűbb műszerekkel felszerelt – a közelmúltban sikeres akkreditációs szemlét teljesített – új, mikrobiológiai, PCR és ELISA laboratóriumot, amely a cég saját állatállományának biológiai és állathigiénés kontrollján túl a partnerek és a térség állattartói részére nyújt a jövőben állategészségügyi diagnosztikai segítséget.

A program a vállalkozás vasegerszegi kutatóbázisán ért véget, ahol a piaci elvárásokhoz igazodó, új típusú szelekciós rendszer alkalmazásával történő kutatómunkát tekintették meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában