Narancssárga lámpát kapott Burgenland

Burgenland narancssárga a covid-lámpán – ez március vége óta az első színváltás, eddig minden egyes tartomány lámpája piroson volt. A felelős komisszió úgy véli, hogy a csökkenő fertőzések alapján kaphat kedvezőbb besorolást a nyugati magyar határral szomszédos tartomány.

vaol.hu

Fotó: magyarok.orf.at

Burgenland ezenkívül az a tartomány, amely az oltási lista élén áll. Ausztria lakosságának 10 % már be lett oltva, de a regionális különbségek eléggé eltérnek egymástól. A beoltottak száma még nem elég magas ahhoz, hogy nagyszabású nyitásokat tervezhetne a kormány, vélik a szakemberek – adta hírül a magyarok.orf.at oldala.

Burgenlandban a lakosság 31,1 százaléka kapott már oltást, ezt követi Tirol 30,9 százalékkal, harmadik helyen Vorarlberg, aztán Karintia, majd Alsó-Ausztria, Felső-Ausztria, Bécs 25,1 százalékkal, valamint Stájerország és a lista végén pedig Salzburg áll 24,3 százalékkal.

További koronahírek:

A Moderna vakcina felfrissítő oltása véd a koronavírus többfajta mutánsai ellen – ez derült ki a legújabb amerikai kutatások szerint. A vizsgálatok kimutatták, hogy a felfrissítő dózis mind a brazil, mind a dél-afrikai mutánsok ellen védi a beoltott személyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában