visszatérő probléma

2021.05.13. 17:30

Nehéz a temetői tolvajok lefülelése – Gyászoló családok panaszkodtak lapunknak

Több gyászoló szombathelyi család is megkeresett minket, hogy a Jáki úti temetőből hozzátartozóik sírjáról rendre lelopják a virágot.

Tersztyánszky Krisztina

Viráglopás, 20210512, ut, Szombathely , Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Illusztráció-Unger Tamás

Panaszosunk elmondta, az erdőhöz közeli temetőrészen, az urnás síroknál tavaly ősz óta gyakran megesik, hogy a kirakott csokornak nyoma vész. Eltűnik a selyemvirág is, és előfordult, hogy a beültetett töveket ládával együtt elemelték. Kérdéseinkre a Vas Megyei Temetkezési Kft. szolgáltatásvezetője egyebek mellett elmondta, nem ismeretlen, és nem is csak Szombathelyre jellemző problémáról van szó.

A Jáki úti köztemetőnek három bejárata van, amelyeket nyitvatartási idő után zárnak. Napközben egy temetőőr járja a sírkertet, a 33 hektáros, zegzugos terület azonban nehezen áttekinthető. Bekamerázása csupán százas nagyságrendű kamerával lenne megoldható, aminek üzemeltetése hatalmas költség. Egyébként sem jelentene ez megoldást, hiszen a temetőben virággal közlekedő, a síroknál virágokkal foglalatoskodó emberek kamerával megfigyelve sem tűnnének gyanúsnak.

Kiemelt képünkön: Sokan panaszkodnak: a sírokról elviszik a virágot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában