Tragédia

2021.05.11. 10:34

Nem tudott a felesége nélkül élni, a halálba is követte a bobai férfi

Az arra járók már sejtették, hogy tragédia történt Bobán, a József Attila utca egyik takaros családiházában, amikor több rendőrautó és nyomozók álltak az épület előtt hétfőn. Több emberrel is beszéltünk a faluban, mindenki csak jókat mondott Zoli bácsiról és Klári néniről, akik a szép házban laktak.

Horváth Balázs

Az említett bobai ház

Fotó: Horváth Balázs

A rendőrség közleménye szerint hétfőn két holttestet találtak a házban, ezért indult nyomozás az ügyben. Valószínűleg az idős férfi nem tudott a felesége nélkül élni, és amikor reggel holtan találta az ágyban, felment a padlásra és felakasztotta magát.

Úgy tudjuk, hogy a hetven év körüli házaspár nagyon régóta együtt volt, szinte mindent együtt csináltak és mindenhová együtt jártak, szeretetben élték az életüket, a szomszédok az elmúlt évtizedben még egy hangos szót sem hallottak tőlük. Kertészkedtek és piacra is együtt jártak.

Fotók: Horváth Balázs

Minden nap beszéltünk pár jó szót, a teraszon szoktak reggelizni és ebédelni, nagyon szerettem őket, szép életet éltek – mondta el az egyik szomszéd meghatottan – még előző este is találkoztam velük, este 8 óra után a kertben kapáltak – tette hozzá. De a falu másik részén is arról beszéltek, hogy Klári néni nagy betegséget élt túl, majd a férjével együtt elkapták a koronavírus-fertőzést, de ebből is felépültek. Zoli bácsi a nagy betegségben is mindig az asszony mellett volt, mikor Sopronban műtötték, szobát vett ki a közelben, hogy minden nap meg tudja látogatni a feleségét. Nagyon sajnálom, hogy nem találkozhatok velük többet, mindenkinek ilyen szeretetben kellene leélni az életét – a könnyeivel küszködve mesélte ezt egy asszony a falu központjában.

Úgy tudjuk, hogy a gyerekeikkel és az unokáikkal is nagyon jó viszonyt ápoltak, a lányuk minden nap meglátogatta őket. Az iskolába is hétfőn az idős férfi vitte volna az unokáját, de a telefont már nem vették fel aznap reggel, így a nő elment a szüleihez, akiken akkor már nem lehetett segíteni.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ket-holttestet-talaltak-egy-bobai-csaladi-hazban-4916026/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában