Frissen Vasból

2021.05.27. 20:30

Óriási ünneplésben részesítették a drukkerek a Falco KC bajnokcsapatot

Méltó körülmények közepette köszöntötték fel a drukkerek a 2020/2021-es NB I-es kosárlabdaszezon bajnokcsapatát, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttesét.

Tóth Gábor

Fotó: Cseh Gábor

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárcsapata szerdán este a Szolnoki Olajbányász vendégeként aratott győzelemmel (74-53) begyűjtötte története harmadik bajnoki címét. Csütörtökön hajnalbankétszáz szurkoló köszöntötte spontán bulival a hazatérő játékosokat. A klub azonban csütörtökön este szervezett keretek között is lehetőséget biztosított a drukkereknek a bajnoki cím megünneplésére.

Egy órával a nyitás előtt belépve az Arena Savariába ismerős érzés fogta el, ismerős látvány fogadta az embert. Hiszen nem is olyan régen, 2019 júniusában ugyanígy, szorgosan dogozott az összeszokott technikai stáb. „Pillanatok alatt” elkészült a csarnok közepére állított pódium, helyükre kerültek a fényágyúk, a füstgépek, a pirotechnikai eszközök, letesztelték a hangosítást, leragasztották a játékteret. A Falco „magyar hangja”, Kollerics Barnabás utoljára futotta át a forgatókönyvet. Ha a Falco továbbra is ilyen eredményesen szerepel, lassan rutinból pörgetik le az ilyen ünnepi rendezvényeket.

A szurkolók pedig tömött sorokban érkeztek – gyorsan megtelt a csarnok. Amikor a műsor elkezdődött, már parádés volt a hangulat. A felvezetőben elhangzott, hogy roppant nehéz szezon van a Falco mögött. Sérülések, betegségek, családi tragédiák nehezítették a sárga-fekete közösség dolgát. De erős maradt a csapat – fizikailag és mentálisan is. Ezt bizonyította a Bajnokok Ligájában, a Magyar Kupában, a magyar bajnokságban. És a Falco-szurkolók abban is egyetértettek, hogy sokszor ellenszélben vezetett az út a csúcsra. A csúcsra pedig együtt a szurkolókkal ért fel a csapat. Az első rigmus, ami elhangzott, természetesen a „Mindenki szombathelyi!” csatakiáltás volt. Óriási ovációt váltott ki a közönség soraiból, amikor bejelentették, hogy a Falco jövőre is indul a Bajnokok Ligájában. A jövőbe tekintve egyértelmű volt a közönség óhaja, hogy a közmédia, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége nagyobb figyelmet szentelhetne a kiváló magyar játékosokat felvonultató Falcónak.

Majd elsötétedett a csarnok, aztán felrobbantak a fények, és a füstfelhőből, a tűzijáték közepéből egyesével lépdeltek a pódiumra a játékosok. Kapott mindenki egy jelzőt, mint például Keller „pokoli torony” Ákos. Óriási ováció fogadta Perl „Zozó” Zolit, Váradi „Beni” Benedeket. Benke Szilárd hangüzenetben köszönte meg a szurkolóknak az egész éves támogatást. Evan Bruinsma második bajnoki címét ünnepelte a Falcóval – érezhető volt, hogy kivívta a közönség szeretetét az amerikai légiós.

A játékosok után a szakmai stáb, a vezetőség következett. A hadvezéri titulust kiérdemlő vezetőedző, Gasper Okorn igencsak vidáman lépkedett. Aztán amint felért a színpadra, rögtön a levegőbe dobálták tanítványai – amit a máskor oly szigorúnak tűnő szakember boldogan vett tudomásul. Hasonló sorsra jutott Milos Konakov másodedző is. Gráczer György „örökös” ügyvezetőt dübörgő taps fogadta. A régi bútordarabnak számító Tanai Zoltán és Hajas Csaba is kiérdemelte a közönség szimpátiá­ját. Mint ahogyan a technikai stáb minden egyes tagja.

A Falco-indulót már az egész csarnok teli torokból harsogta – hiszen tényleg a legjobb csapat állt a színpad közepén. És ezen az estén mindenki szombathelyi volt. Váradi Benedek csapatkapitány pedig ismét a magasba emelte a bajnoki serleget – volt benne gyakorlata, hiszen Szolnokon gyakorolhatta eleget a mozdulatot.

Aztán össznépi buli kerekedett a rendezvényből. A szurkolók a pályára tódultak, a játékosok pedig örömmel fotózkodtak együtt a drukkerekkel, aláírások kerültek a sálakra, mezekre. Kézről kézre járt a bajnoki serleg, még az érmeket is felpróbálták a szurkolók.

Természetesen a zenei repertoárból nem maradhatott ki az ikonikussá vált, szerte az országban a Falco-táborhoz kötött Sárgalábú cinege című dal. Ahogyan Kollerics Barnabás szpíker fogalmazott a hivatalos rendezvény zárásaként: „Most jön az a rész, amikor szét lehet szedni a srácokat!” A drukkerek pedig éltek is a lehetőséggel.

És persze mindenki egyetértett abban, hogy ezt a bulit jövőre is meg kellene ismételni.7

Kapcsolódó cikkeink:

https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/ilonka-neni-konnyek-kozott-koszontotte-hajnalok-hajnalan-az-o-bajnokait-4965322/

https://www.vaol.hu/sport/helyi-sport/hazaertek-a-bajnokok-igy-fogadtak-a-szurkolok-a-falcot-fotok-4964404/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában