Környezetvédelem

2021.05.18. 07:00

Összegyűjtik a sütőolajat Vasváron

Az önkormányzat tájékoztatót tett közzé a lakossági használt sütőolaj összegyűjtéséről. Néhány hét óta ugyanis a városban is van már lehetőség a használt sütőolaj gyűjtőkonténerben történő elhelyezésére.

Pogács Mónika

Fotó: Pogács Mónika

A használt olajat lezárt PET-palackba töltve kell a Táncsics utcai gyűjtőkonténerben elhelyezni – a minél biztonságosabb és praktikusabb tárolás okán.

Az önkormányzat a gyűjtésnek a környezetre gyakorolt előnyös hatásait is sorolja a felhívásban. Fontos környezettudatos szempont, hogy a használt sütőolaj szelektív gyűjtése következményeképpen tiszták maradnak a csatornák, nem lesz több csatornadugulás emiatt. Az új lehetőségnek köszönhetően a káros konyhai mellékterméket ezen a módon szabályosan, környezetkímélően selejtezhetik le.

A környezet óvása mellett a használt olaj értékes nyersanyag lehet a biodízelgyártás számára is. Használt olajnak számít a vaj, a zsír, a margarin, a romlott és lejárt étolaj, a használt sütőolaj és sütőzsír, valamint a pácolásból visszamarada étolaj.

Az önkormányzat közleménye zárásként hangsúlyozza: kérik a helyieket, hogy a környezet megóvása érdekében minél többen vegyék igénybe az új szelektív gyűjtési módot Vasváron.

Kiemelt képünkön: A Táncsics utcában helyezték el a konténert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában