Frissen Vasból

2021.05.17. 16:30

Sok a szabálytalanság a Vas megyei zebrákon

Az akció során a közlekedésrendészeti szakemberek nagy hangsúlyt fektettek mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartásának ellenőrzésére.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: pixabay

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett, „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési kampányhoz Vas megye is csatlakozott. A közlekedésbiztonsági akció célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, a gyalogosok biztonságára - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ellenőrzéseket a Vas megyei rendőrök a közlekedésbiztonsági szempontból veszélyesnek ítélhető helyeken hajtották végre.

Az ellenőrzési helyszíneken összesen huszonkét járművezetővel és hatvanhárom gyalogossal szemben került sor rendőri intézkedésre. Járművezetőkkel szemben két esetben közigazgatási bírságot, tizenöt esetben helyszíni bírságot szabtak ki a járőrök, míg öt gépjárművezetőt figyelmeztettek. A rendőrök tizenhat gyalogossal szemben helyszíni bírságot szabtak ki, negyvenhét gyalogos személyt pedig figyelmeztettek.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a közlekedési balesetek megelőzésének érdekében a jövőben is számíthatnak hasonló jellegű közlekedésrendészeti ellenőrzésekre!

Mindenkinek balesetmentes közlekedést kíván a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában