Folyamatos küzdelem

2021.05.21. 13:00

Sorompók és kamerák – Megelőzik az illegális hulladéklerakást Kisunyomban

Az állami erdőgazdaságok folyamatosan küzdenek az illegális hulladéklerakók ellen. A Tisztítsuk meg az országot program új lehetőségeket és pluszforrásokat is nyújtott ehhez a munkához.

Gyöngyössy Péter

20210520 Varga Péter a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti csoportvezetője, Erdészeti utat zártak le a hulladék lerakók miatt, Sorokpolány, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán elnyert 4,4 millió forintból 12 új sorompót és húsz vadkamerát helyez ki a további szemétlerakás megelőzésére. A Tisztítsuk meg az országot program az illegális hulladéklerakók felszámolását és a megelőzést is segítette.

Mint Varga Pétertől, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársától megtudtuk, a minisztérium által kifejlesztett hulladékradar-applikáció révén már 29 bejelentést kaptak. Saját észleléseikkel együtt október óta összesen negyven helyszínről több mint kétszáz köbméter hulladékot gyűjtöttek össze. A pályázati forrás 12 területről mintegy 150 köbméter hulladék elszállítását tette lehetővé.

Kiemelt képünkön: Kisunyom határában sorompóval zárták le az erdőbe vezető utat, Varga Péter ellenőrizte a munkát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában