beruházás

2021.05.31. 07:00

Teljesen megújult Kőszeg egyik legforgalmasabb utcája – fotók

Százszázalékosan hazai forrásból, mintegy 100 millió forintból újult meg a Dózsa György utca. Pénteken tartották az ünnepi átadót.

VN

Fotó: Ohr Tibor

Teljes hosszában – 368 méteren – megújult a Dózsa György utca útburkolata, elkészült mellette a járda, és felújították a Malomárok hidat is. A projekt részeként megtörtént az 1949-ben kiépített vízvezeték rekonstrukciója is. Egy szakaszon egyoldali zúzottkő padkát alakítottak ki, ami a lakók parkolási problémáit enyhíti – számolt be Básthy Béla polgármester.

Mint mondta, nem volt könnyű idáig eljutni: az utca felújításáról kétszer született döntés. Először 2019-ben – a 100 milliós támogatás volumenében és kilátásaiban is meghaladta az addig megszokottakat. 2020-ban aztán a járványhelyzetben a kormánynak is meg kellett fontolnia a kiadásait.

Ágh Péter ország­gyűlési képviselő így kétszer is ringbe szállt az utcáért. – A Kőszegen zajló 2,8 milliárdos útfelújítási program kedvezményezettjeiként hétről hétre újabb utakat és parkolókat adunk át. Az utca, amely most megújulhatott, jelentős átmenő forgalmat és több intézmény – a Dr. Nagy László EGYMI és uszoda, az Árpád-házi iskola és a szociális gondozási központ – megközelítését biztosítja, fogalmazott. Beszélt a folytatásról is: elkészültek a Felső körút felújítási tervei; az ólmodi út 87-es főútig tartó szakaszát és a Gyöngyös utcát is felújítják a programban.

Ágh Péter köszöntőjében utalt rá: annak idején szövetséget vállaltak a városvezetéssel, hogy az utak helyzetén nagyban tudjanak javítani. Majd hangsúlyozta: soha még ennyi forrás nem állt Kőszeg rendelkezésére ahhoz, hogy ilyen mértékű fejlesztéseket tudjon végrehajtani. A lakók érezhetik a lendületet, azt, hogy a fejlesztések értük vannak. – Még nem értünk a munka végére, ezért a kőszegiek támogatására a jövőben is szükség lesz. A kormánnyal együtt építjük Kőszeget – mondta.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter, Takácsné Varga Ágnes, a körzet önkormányzati képviselője és Básthy Béla vágta át a szalagot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában