Frissen Vasból

2021.05.15. 21:14

Tíz pótkocsi jeget hordtak ki két peresznyei utcából

Tóth Kata

Fotó: Horváth Balázs

– Ötvennyolc éves vagyok, negyven éve tűzoltó, de soha nem láttam még ekkora vihart. Két óra körül kezdett esni az eső, aztán megindult a jég, fél órán keresztül megszakítás nélkül esett – hallottuk Orbán Gyulától, aki a Peresznyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka, egyben a falu polgármestere.

– Megvártuk a végét, és azonnal tudtuk, hogy nagy a baj. Riasztottam a csapatunkat, feltérképeztük, mi a helyzet. Nemsokára megérkeztek a horvátzsidányi, répcevisi önkéntes és a kőszegi önkormányzati tűzoltók – a négy egység beosztotta egymás között a munkát. Az egyik a Zrínyi utcát tisztította, a másik a Hunyadi utcát, a harmadik a buszmegálló környékét – akkora sár- és jégtömeg volt, hogy két utcát ideiglenesen le kellett zárnunk. A személyautók nem tudtak haladni, olyan vastag volt a jégtakaró.

Két markológépet és egy traktort kértem a helyiektől, társadalmi munkában hordták el a lehullott jeget. Tíz pótkocsi jeget hordtunk ki két utcából – körülbelül ötven köbméternyit. További harminc köbmétert kitoltunk az árokszélekre. Meglátjuk, holnap, holnapután milyen idő lesz. Az utómunkálatok zajlanak majd – mondta Orbán Gyula.

A parancsnok nem tartja magát félősnek, de bevallja, attól tartott, hogy vasárnapra nem marad ép ház a településen.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hatalmas-mennyisegu-jeg-zudult-peresznyere-videon-mutatjuk-a-vihar-utani-allapotokat-4931083/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=vaol&fbclid=IwAR2naTiQX3D4VGC3V52mhIUPdxqR2RfV--3GmSiyj7DiHnz4CMF8ImRJ8_A

https://www.vaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/a-szomszedos-megyeben-mar-lecsapott-a-jegeso-nem-is-akarhogy-fotok-video-4930861/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=vaol&fbclid=IwAR2eRn3yNhFHlfw9FaxSmBGW1eGJC4gdREvfmk7rwxopKDB79bbfGsK_pUM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában