Mozgalmas hétvége a pecásoknál

2021.05.22. 07:00

Több mint egy tonna hal akadt horogra az Abért-tavon megrendezett versenyen

Török Zoltán fogta a legtöbb halat a múlt hétvégi Abért-tavi versenyen, miközben a halőrök a tilalommal védett halfajokra vigyáztak a Rábán.

VN

A múlt hétvégi verseny a mostani OB-középdöntő felkészítője volt

Fotó: VN/vasivizeken.hu

A most hétvégi Methood Feeder OB-középdöntő felkészítő versenyének számító II. Trabucco-Damil.hu Vasi Vizeken Method Feeder Kupát múlt vasárnap rendezték meg. A megmérettetésre 37 feederes pecás regisztrált, akik összesen 1006 kg halat fogtak. Az ötórás fordulóban sokan tudtak 15–25 kg között mérlegelni, ám ez kevés volt a dobogóra jutáshoz.

A viadal végén az 1–9. helyezett értékes horgászbotokat vehetett át Pankotay Gellérttől, az egyik horgászfelszereléseket forgalmazó cég vezetőjétől, a versenyt szervező Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke, Puskás Norbert pedig kupákat és érmeket adott át a legjobbaknak.

A múlt hétvégi verseny a mostani OB-középdöntő felkészítője volt
Fotó: VN/vasivizeken.hu

Az első helyen Török Zoltán végzett (55 460 g), második lett Bakó Péter (47 620 g), míg a dobogó harmadik fokára Németh Gábor (37 340 g) állhatott fel.

A pünkösdi hétvégére tervezett Method Feeder OB középdöntője igazi sztárparádét tartogat, ugyanis a magyar versenyhorgászelit számos képviselője, köztük világ- és Európa-bajnokok lesznek jelen a versenyen. A bajnokságon a járvány miatt nézők nem vehetnek részt, ezért a szövetség mindenkit arra kér, ne látogassák az eseményt. A verseny­eredményekről a szövetség közösségi oldalán beszámol.

A vasi horgászszövetség a szabályok betartatására is ügyelt a múlt hétvégén. A halőrök május 8-án a ponty és harcsa, valamint egyéb tilalommal védett halfajok védelmében hajtottak végre fokozott ellenőrzést a Rába több szakaszán. A csónakos ellenőrzést a partról kísérték végig a halőrök. A Rába igazi szerelmeseit nem tartotta vissza a „fő” halfajok fogási tilalma, azonban a szokottnál kevesebben szálltak vízre a tavasziasodó időben. A halőri csapatok az ikervári műcsatornán és a környező állóvizeken folytatták tevékenységüket, ahol – néhány figyelmeztetés kivételével – nem történt halőri intézkedés. A tervek szerint késő őszig folytatódnak a Rábán a csónakos ellenőrzések.

A szövetség munkatársai ezúton is kérik minden horgásztárs, vízitúrázó segítségét, hogy megalapozott és értékelhető információikkal támogassák a folyóvízi halállomány védelmét, és észrevételeiket közöljék a szövetség munkatársaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában