faültetés

2021.05.16. 07:00

Tucatnyi nyírfát ültettek Dukán

Már most egy árnyas út körvonalazódik a dukai temetőben, ahová tucatnyi nyírfát ültettek tegnap. Az eső is segített: föláztatta a fáknak kiásott gödröket.

Bakos Ágnes

20210507 Duka faültetés Dukán. Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: Németh Dezső polgármester (bal oldalt kék farmerben)

Fotó: Szendi Péter

Ki kellett vágni az elöregedett fenyőfákat, ezt pótolják a településfásítási programban elnyert nyírfasorral – mutatta Németh Dezső, Duka polgármestere.

A májusi eső aranyat ér – mondta a folyamatosan, csendesen áztató esőben Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. „Megkeresitek a holtak közt az élőt” – ezt az igeverset hozta a húsvéti történetből Kendeh-Kirchknopf László Domokos, a Kissomlyó-Gérce Társult Evangélikus Egyházközség lelkésze. – Amikor fát ültetünk, életet ültetünk. Amikor egy temetőbe ültetünk fát, akkor arról teszünk tanúbizonyságot, hogy életé az utolsó szó – fogalmazott.

Déri Péter plébános arról beszélt, hogy a nyírfák majd minden tavasszal a feltámadást, az újjászülést fogják mutatni a dukai temetőben.

Jó minőségű talajba kerültek a négy-öt éves fácskák, „edzett” gyökérzettel kapaszkodnak a talajba, amíg megerednek, addig kell az öntözésükre nagyobb gondot fordítani – mondta Varga Péter, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. csoportvezetője, az Országos Erdészeti Egyesület szombathelyi csoportjának tagja.

Kiemelt képünkön: Négy-ötéves fácskák kerültek a talajba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában