Frissen Vasból

2021.05.29. 07:21

Változékony időjárásra számíthatunk szombaton Vasban

Folytatódik az előző napok tendenciája, azaz jellemzően felhős, napos idő várható záporokkal, zivatarokkal.

vaol.hu

Időjárás illusztráció 20200505 Balogunyom Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: VN-archív

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton napközben jellemzően közepesen, az ország egyes részein átmenetileg erősen felhős idő valószínű, emellett rövidebb-hosszabb időre mindenütt kisüt a nap. Elsősorban az ország északkeleti, keleti felén, valamint a nyugati megyékben fordulnak elő záporok, késő délelőttől elszórtan zivatarok is, másutt kisebb a csapadék esélye. Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős, a zivatarokat átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között valószínű.

Estére csökken a felhőzet, kiderül az ég, de északkeleten maradnak felhős körzetek, ott néhol zápor előfordulhat. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalra 4 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában