Régi vágyuk teljesült

2021.05.21. 07:00

Városi pénzből bővítik a csatornahálózatot Sárváron

A város önerős beruházásaként 63 millió forintból épül a hegyközségi városrész lakott területein megvalósuló szennyvízcsatornázási programban az Almáskerti utca 548 folyóméter hosszú gravitációs gerincvezetéke.

Pajor András

Fotó: Pajor András

– Régóta ígértem ezt már az almáskertieknek, így nagyon örülök, hogy végre elindult a csatorna építése. A Hegyközségben már hat-hét utcában elkészült a szennyvízcsatorna. Remélem, lesz folytatása akár a Tölgyfa utcában, akár a hegy nyugati oldalán – mondta Varga Jenő önkormányzati képviselő, aki Kondora István polgármesterrel tartott bejárást a helyszínen. A beruházás során 11 tisztítóaknát és 46 lakossági bekötővezetéket építenek ki.

– Tíz éve lépésről lépésre halad önkormányzati forrásból a területen a szennyvízcsatorna kiépítése – számolt be Kondora István polgármester. Az itt élők jogos igénye az utak felújítása is, ehhez azonban több feltételnek teljesülnie kell. Az út alá be kell kerülnie a víz-, a szennyvíz-, valamint a gázvezetéknek, és csak ezt követően jöhet az aszfaltozás.

– Ha a lakók sikerrel járnak a gáz bevezetését illetően is, egy kerékpárút létesítésére beadott pályázat révén az utca aszfaltburkolata is elkészülhet – mondta Kondora István, megköszönve a lakók eddigi türelmét.

A beruházási munkálatok várhatóan 3-4 hónap múlva fejeződhetnek be.

Kiemelt képünkön: Varga Jenő önkormányzati képviselő és Kondora István polgármester helyszíni bejáráson az Almáskerti utcában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában