Frissen Vasból

2021.05.18. 11:37

Versenyben a család – közlekedésbiztonsági vetélkedőt rendeznek Szombathelyen

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága egy országos program keretében 2021-ben is megrendezi a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedőt.

vaol.hu

Children next to a car walking through pedestrian crossing to the school

Forrás: Shutterstock

Fotó: Photographee.eu

A már évek óta népszerű megmérettetés célja, hogy a közlekedők széles rétegének – gyalogosoknak, gépjárművezetőknek, utasoknak – a figyelmét egyidejűleg ráirányítsuk a biztonságos és balesetmentes közlekedésre, továbbá a szülői példamutató magatartásra és a családi közösség nevelő erejének fontosságára – írja a police.hu.

A vetélkedőre azoknak a családoknak a jelentkezését várjuk, akik legalább egy, hat és tizenhét év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő rendelkezik „B” kategóriás gépjárművezetői engedéllyel. A versenyző családok KRESZ elméleti, autós és kerékpáros ügyességi pálya teljesítése, valamint különböző játékos feladatokban mérhetik össze tudásukat.

A versenyre jelentkezni lehet előzetesen a www.kozlekedikacsalad.hu internetes honlapon, valamint a vetélkedő napján személyesen a helyszínen.

A verseny időpontja: 2021. június 12., szombat, 9.00 óra.

A verseny helye: a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Szombathely, Söptei út 85. szám alatti objektuma.

A megyei döntőn legjobb helyezést elérő család képviselheti Vas megyét a 2021. augusztus 27-29. között Veszprém megyében, valamint Győr-Moson-Sopron megyében megrendezésre kerülő országos döntőn.

Érdemes a legjobban teljesíteni, hiszen az országos vetélkedő fődíja egy Škoda Kamiq típusú személygépkocsi lesz, valamint további értékes nyeremények is várnak még a versenyzőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában