Frissen Vasból

2021.05.16. 19:47

Visszamentünk a jégeső sújtotta Peresznyére, ahol a vihar okozta károkról érdeklődtünk – fotók

Mutatjuk, hogy mit láttunk a jégeső utáni napon Peresznyén.

Budai Dávid

Peresznyei jégverés károk, Orbány Gyula,20210516, ut, Peresznye, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Vasárnapra aztán kiderült, nem okozott komoly károkat a vihar, legfeljebb az eresz horpadt be néhol, meg a veteményeseket tette tönkre, de a tetőket, ablakokat sehol nem törte be a jég. A polgármester szerint ebben szerepe lehetett annak, hogy igen apró szemű volt, ami valószínűleg az évek óta működő jégkármérséklő rendszernek is köszönhető. Miközben vasárnap délelőtt a falu utcáit jártuk, és belemarkoltunk az óvoda ereszcsatornája körül még mindig meglévő jégrakásba, a faluban tapasztalható vihar utáni hangulatról beszélgettünk.

– Miután mindenki megbizonyosodott arról, hogy komoly kár nem érte, már meglehetősen vidáman fogadták a jeget a lakosok. Volt, aki még a harmonikáját is kihozta, hátha jobban megy majd a munka, mindenki inkább kíváncsi volt, semmint ijedt, mivel ilyet még nem láttak. Sőt: Peresznyén eddig jeget sem nagyon, a jégeső mostanáig valahogyan elkerülte a falut. Ezúttal is csak egy sávban pusztított, és főleg a központban, a falu utolsó házaiba már csak a híre jutott el a jégnek.

Nem volt viszont ilyen szerencsés Tirts Gábor, pedig az ő háza sincs messze a falu szélétől, a kiskertjét mégis nagyon megszórta a jég. Lehangoló képet fest most a veteményes: a saláta, hagyma mind odalett, de nyomorúságos képet mutat a barackfa és a szőlő is. Gábor azt mondta, az újravetéssel már meg sem próbálkozik.

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tiz-potkocsi-jeget-hordtak-ki-ket-peresznyei-utcabol-4931662/

https://www.vaol.hu/idojaras/helyi-idojaras/a-szomszedos-megyeben-mar-lecsapott-a-jegeso-nem-is-akarhogy-fotok-video-4930861/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában