Pályázat

2021.05.22. 07:00

Visszavonja a pályázatot? – Az Agora és a médiaközpont fúziójának dátuma tolódik

Várhatóan visszavonja Nemény András az Agora Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetői álláshelyére kiírt pályázatot.

VN

20210322 Szombathely Agora Kulturális központ épületei, Sportház Fotó: Cseh Gábor CSG Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Lapunk is beszámolt arról, hogy július 1-jétől egy új, nonprofit gazdasági társaságban működtetné tovább az Agora Szombathelyi Kulturális Központot és a médiaközpontot a baloldali városvezetés. A létrehozandó cég élére az ügyvezetői pályázatot már kiírták, arra április 30-ig lehetett pályázni. Május 30-ig pedig szakmai bizottság hallgatta volna meg a jelentkező(ke)t. Erre azonban már nem kerülhet sor, miután az ügyvezetői pályázatot várhatóan visszavonja Nemény András polgármester.

A veszélyhelyzetet meghosszabbították az Országgyűlés őszi időszakának első ülését követő 15. napig, ezért az önkormányzati átszervezésre legkorábban annak megszűnését követően kerülhet sor. „A kft. létrehozása 2021. július 1. napjával nem valósul meg, ezért a pályázati felhívás visszavonásáról, a pályázat eredménytelenné nyilvánításáról szóló döntés meghozatala szükséges és arányos” – olvasható a polgármesteri előterjesztésben. Ennek megfelelően az Agora Szombathelyi Kulturális Központ és a médiaközpont továbbra is a jelenlegi formában működik tovább.

Korábban írtunk arról: a mé­diaközpont ügyvezetői feladatait február 1-jétől az Agora igazgatója, Horváth Zoltán vette át. Pár héttel később nyolc embertől vált meg, szerkesztőktől, műszaki dolgozóktól egyaránt. Időközben a Géfin Gyula utcai székház bérleményét hat hónapos felmondással szintén megszüntetik. A mé­dia­központot a tervek szerint a sportházba költöztetik át.

Előzmények:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mediakozpont-a-studiorol-targyalhatnak-a-szerkesztosegek-koltoznek-4799326/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kirugasok-utan-az-agoraba-koltozhet-a-szombathelyi-mediakozpont-4773511/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-kultura-fekete-napja-szombathelyen-4601467/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában