Frissen Vasból

2021.06.28. 17:35

100 kg-os bombát találtak, lezártak több utcát Celldömölkön – fotók

Valószínűleg világháborús, szovjet gyártmányú bombát találtak hétfőn Celldömölkön, a Téglagyári tónál végzett munkálatok közben, a bomba sérült volt, ezért le kellett zárni egy időre a környéket.

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Egy markoló a földmunkák és a nádas rendbetétele közben fordította ki a körülbelül 100 kg-os bombát az iszapból. A munkát végzők azonnal értesítették a rendőrséget, akik lezárták a környéket a tűzszerészek megérkezéséig és őrizték a robbanószerkezetet. A lezárás 55 környéken lakó embert érintett, illetve a közelben haladó forgalmas Sági út, a Gyár utca és a Sport utca forgalmát le kellett állítani. A lezárás érintette egy gyárterület egy részét is.

Fotók: Horváth Balázs

A kiérkező tűzszerészek megállapították, hogy a szovjet gyártmányú bomba sérült, ezért a hatástalanításig – ami egy későbbi időpontban fog megtörténni -, körbekerítették a területet, illetve visszatemették a földbe a szerkezetet. A lezárás hétfőn délután 2 óráig tartott, ezután újra megindulhatott a forgalom az érintett utcákban.

A Téglagyári tavat egy pályázat keretében újítják meg, horgásztó lesz belőle, ahol versenyeket is rendeznek. A tó környékét is rendbe teszik, ezek a munkálatok kezdődtek el nemrégiben.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szazkilos-bombat-talaltak-celldomolkon-5064950/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=vaol&fbclid=IwAR15bUQLJO3vidMcYxzZ5Wsru0EolT36mlaJ6x_4N-_K1GJ5ptobOJox1fs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában