Megáldották

2021.06.13. 17:00

16 éves lány készítette a horvátzsidányi Mária-emlékhely új domborműveit – fotók

Megáldotta dr. Veres András győri megyés püspök vasárnap a Mária-emlékhely új domborműveit, amit a 16 éves Apró Janka készített Dumovits István plébános felkérésére a Mária hét alkalmából.

Merklin Tímea

20210613 Veres András Győri egyházmegye megyéspüspöke áldotta meg a zarándokhelyet, Hét Szűz Mária stációt állíttottak a Horvátzsidányi erdőben, Horvátzsidány, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Szűzanya szobornál az itt élők egy nagy keresztet is állítottak 2011-ben, itt van a Szent Márton és a Mária út egyik állomása, és erre vezet az erdőn át az út a kiszsidányi forráshoz. De ez a hely Horvátzsidány Pusztika részén maga is forrás – hangzott el az ünnepségen –, ahol a fájdalommal való együttérzés után az arra járók választhatják a mindent feloldó és megtisztító szeretetet, ennek képes bemutatása a „Mária hét öröme” című hétrészes alkotás.

A terrakotta egységek a bibliai jeleneteket ábrázolják az Angyali üdvözlettől Mária mennybemeneteléig. Apró Janka a szombathelyi Művészeti Szakgimnázium tanulója, műveit oszlopokra installálták, amelyek Horváth György asztalos és Pántos András lakatos keze munkáját dicsérik.

Kiemelt képünkön: Dr. Veres András megyés püspök áldotta meg a művészeti installációval bővített emlékhelyet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában