Frissen Vasból

2021.06.26. 07:00

A drogfogyasztás veszélyeire hívják fel a figyelmet vasi városokban

A Vasi Ifjúságért Egyesület a Vas Megyei Önkormányzat megbízásából Szombathely és Csepreg város drogstratégiájának felülvizsgálatát és megújítását végzi. Ennek része volt pénteken a kábítószer-ellenes világnap alkalmából rendezett esemény a Fő téren.

VN

20210625 Nagy Máté próbálta ki a tudatmódosító szemüvegben a rollerezést, Kábítószer ellenes világnapi rendezvny, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A programot László Győző alpolgármester nyitotta meg, rámutatva, hogy világszerte 200 millió embert érint a drog, a világnap pedig a prevenció fontosságára hívja fel a figyelmet. Kelemen Krisztián, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke elmondta, az Emmi-pályázaton nyert összeget a Vas Megyei Önkormányzatnak folyósították, abból valósul meg a drogstratégia megújítása és két rendezvény.

A csepregi esemény szombaton délelőtt 10 órától lesz a művelődési házban, Az utolsó fejezet című prevenciós filmet is vetítik – tudtuk meg Borsos-Lajos Krisztinától, a Vasi Ifjúságért Egyesület programkoordinátorától. Egyesületének is volt interaktív standja a szombathelyi Fő téren, amint a vasi kormányhivatalnak, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatnak, a Tíz Lépcső Alapítványnak is. Kitelepült a Szombathelyi Egészségügyi és Kulturális GESZ Szombathely és Járása Egészségfejlesztési Iroda, a Szombathelyi Rendőrkapitányság, az Országos Rend őr-főkapitányság Szombathelyi Hívásfogadó Központja, a Humán Harmónia Alapítvány és az Erdőszéli Lélekfarm, valamint a város diákönkormányzata. Vácról érkezett a Játékos Tudomány Egyesület, amely az interaktív Érzékszervek című kiállítást hozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában