tapasztalatcsere

2021.06.03. 07:00

A vasi civileken a járvány sem fogott ki – Nemesbődön osztották meg tapasztalataikat a szervezetek

Civil szervezetek képviselői cserélték ki tapasztalataikat a járvány alatt megvalósított programjaikról. Ötletekből nem volt hiány.

Budai Dávid

20210602 civil fórum, Nemesbőd, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Megtartották szerdán a Vas megyei civil és közművelődési fórum idei első ülését, a moderátor ezúttal is Meskó Krisztián volt. A szabadba szervezett esemény házigazdája ezúttal Zsizsik Katalin, Nemesbőd polgármestere volt, aki elmondta, kulturális programokban szeretne erősíteni a település, hiszen ilyen jellegű rendezvények a járvány miatt nem nagyon voltak az utóbbi időben, még az adventi gyertyagyújtást is csak online közvetítették a falubelieknek.

Tárczy Orsolya, az Együtt Vasszécsenyért Egyesület tagja elmesélte, ők azt találták ki, hogy ha már két kastélyuk is van, ahol egymásnak adják a kilincset a házasodni vágyók, akkor szerelemfalut varázsolnak Vasszécsenyből. A helyi vállalkozók egy emberként álltak a kezdeményezés mögé, így az étterem szerelemmenüt készített, a bolt pedig piknikkosarat a szerelmeseknek.

A gencsi megoldásokról Spiegel Szabó Viktória beszélt. Ők elsőként a rendezvénynaptárukat vették végig, majd minden tervezett eseményüket úgy dolgozták át, hogy abból lehessen készíteni egy online közvetítést. Legnagyobb sikerüket azzal a húsvéti programjukkal érték el, amikor nyuszicsomag keresésre invitálták a családokat.

A félnapos rendezvényen Boros András jóvoltából szó esett a répcelaki tapasztalatokról is, Rózsás Ildikó pedig az Önkéntesség Magyarországi Éve programjait mutatta be a megjelenteket.

Kiemelt képen: Meskó Krisztián volt a moderátor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában