Bakony

2021.06.21. 11:26

A világ leghosszabb vízi csúszdáját építenék meg az eplényi síarénában

Turisztikai attrakció készülhet a Bakonyban. A világ leghosszabb vízi csúszdáját álmodták meg az eplényi síarénába.

Marton Attila, Like Balaton

Az 1500 méter hosszú eplényi óriás vízi csúszdán a látogatók egy speciális csónakban ülve siklanának le Fotó: Látványterv

Az eplényi létesítményt üzemeltető Síaréna Kft. közösségi oldalán a napokban megjelent, hogy egy új, tavasztól őszig működő attrakció, a világ leghosszabb óriáscsúszdájának megépítését tervezik. Azt írták, a fejlesztés feltenné Eplényt a világ turisztikai térképére: az 1500 méter hosszú óriás vízi csúszda a kategóriájában világelső lenne, megelőzné az eddigi leghosszabbat, amely Malajziában működik, és 1111 méter hosszú. A Síaréna és a Pannon Egyetem kérdőívet is közzétett, amelyben arra kíváncsiak, hogy a minden korosztály által használható vízi csúszda megépítésénél milyen szempontokra és elvárásokra figyeljenek oda, amelyektől még vonzóbb lehet az attrakció a célközönségnek.

Az 1500 méter hosszú eplényi óriás vízi csúszdán a látogatók egy speciális csónakban ülve siklanának le Fotó: Látványterv

Nemrég a Napló Másként című kiadványnak a Síaréna ügyvezetője azt nyilatkozta, hogy a tervezett létesítmény a hármas sípálya infrastruktúráját használná. A hegyre libegővel lehet feljutni, ahonnan elindul a másfél kilométeres csúszda. A sajtóhírek szerint a csúszdát száraz-nedves működésűre tervezik: a látogatók egy speciális csónakban ülve úgy csúszhatnak le rajta, hogy közben szárazak maradnak.

A Síaréna Kft.-vel kapcsolt vállalkozásban működő ENEFI Vagyonkezelő Nyrt. rendkívüli tájékoztatójában azt írta, a Síaréna Kft. tervei között valóban szerepel a fejlesztés, a projekt azonban egyelőre előkészítő fázisban áll, a feltételek jelenleg is kidolgozás alatt vannak, és a projekt megindításáról még nem döntöttek. Arra is felhívták a figyelmet, nem kezelhető tényként, hogy a projekt megkezdődik a közeljövőben, így az idei nyári megépítése sem reális jelenleg. Ezt erősítette meg Fiskál János, Eplény polgármestere is, aki annyit mondott: egyelőre csak ötlet szintjén találkoztak a fejlesztéssel.

Forrás: veol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában