Aki nem jogosult, az ne foglaljon! – A 12–15 éves korosztály számára szervezett védőoltásról tájékoztat a Markusovszky-kórház

A kórház a 12-15 évesek számára is lehetővé teszi a Covid19 elleni védőoltások felvételét a részükre szervezett speciális oltóhelyeken. Az érintett korosztály életkori és élettani sajátosságai miatt a felnőtt korosztálytól elkülönített helyszínen és gyermek szakorvos adja be nekik az oltást – írja honlapján a kórház.

Vas Népe

Budapest, 2021. május 15. Gyimesi Magdolna osztályvezető ápoló beolt egy fiatalt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával a Szent Imre Kórház oltópontján 2021. május 15-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az online időpontfoglaló (https://www.eeszt.govhu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas) használatával a részükre meghirdetett oltásokra csak 12-15 évesek jelentkezhetnek, ami jól látható a felületen. Az ettől eltérő korosztályba tartozó – fiatalabb vagy idősebb – jelentkezőket törlik, a törlésről tájékoztató e-mailt kapnak. Ezért kérik, hogy aki nem jogosult, az ne foglaljon időpontot ezekre a helyekre, ne vegye el a lehetőséget a 12-15 évesektől. A felnőttek számára az intézmény 2021. június 30-ától kezdődően újabb oltási időpontokat jelöl ki, amelyekre az online időpontfoglaló használatával jelentkezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában