Frissen Vasból

2021.06.25. 18:15

Bár az ország egyik legbiztonságosabb városa, most új közbiztonsági koncepció készül Sárváron

Továbbra is az ország egyik legbiztonságosabb városa Sárvár. Azonban az itt élők biztonságérzetének növelése érdekében újabb intézkedéseket hoz az önkormányzat.

Pajor András

Fotó: Pajor András

A nyári szezon kezdetével a városőrök is megkezdték a munkát: egy páros folyamatosan járőrözik, ügyelnek a közrendre. Az önkormányzat szorosan együttműködik a rendőrséggel és a polgárőrséggel a bűnmegelőzés érdekében, támogatja tevékenységüket. A Sárvári Rendőrkapitányság járőrei és Sárvár polgárőr-egyesületének tagjai folyamatosan ellenőrzik a város közterületeit. Az elmúlt években számos kamerával bővült a térfigyelő rendszer, ami tovább emeli a lakosság biztonságérzetét. A Csónakázó-tónál történő nagyszabású szabadidős fejlesztésekkel egy időben megkezdődött a parkfelügyelet létrehozása is.

A képviselő-testület pedig belekezdett egy új közbiztonsági koncepció kidolgozásába, a kész tervet az önkormányzat társadalmi vitára bocsátja. A koncepció kialakításához a város számít az itt élők javaslataira és együttműködésére, a következő hónapokban kérdőívet juttatnak el a sárváriakhoz. Vas megye több településén jelen vannak a vendégmunkások, sőt országosan is jellemző, hogy a multinacionális cégek a jelentős munkaerőhiányt vendégmunkások toborzásával pótolják.

– Az elmúlt időszakban több jelzést kaptam a városunkban tartózkodó vendégmunkásokkal kapcsolatos problémákról. Az ipari üzemek jelenléte, az általuk fizetett iparűzési adó nélkülözhetetlen Sárvár kiegyensúlyozott működéséhez és fejlesztéséhez – jelentette ki Kondora István polgármester, hozzátéve, hogy a helyzet hosszú távú, megnyugtató megoldása érdekében a sárvári önkormányzat folyamatosan egyeztet a rendőrséggel és a legtöbb vendégmunkást foglalkoztató multinacionális céggel, munkaerő-közvetítővel, hogy a vendégmunkások jelenléte minél kevésbé zavarja Sárvár lakóinak életét.

Kiemelt képen: Ügyelnek a biztonságra, tovább erősítik az ellenőrzést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában