Frissen Vasból

2021.06.15. 07:31

Bíróság előtt a Dukánál elfogott ukrán embercsempész

A Sárvári Járási Ügyészség a múlt héten szerdán bíróság elé állította azt az ukrán férfit, akit tetten értek Duka közelében múlt hétfőn, amint három szír állampolgárságú személyt szállított át Magyarországon, abból a célból, hogy segítséget nyújtson nekik a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépéséhez.

vaol.hu

Illusztráció/VN-archív

A Vas Megyei Főügyészség közleménye alapján a vádlott 2019 óta tartózkodik Magyarországon, ahol állandó munkahellyel és tartózkodási engedéllyel rendelkezik. A vádlott jelentkezett májusban egy népszerű közösségi oldalon közzétett hirdetésre, amiben sofőrt kerestek. Az ismeretlen személyazonosságú hirdető telefonon vette fel a kapcsolatot a vádlottal, akinek 30.000 forintot ajánlott utanként.

Ezt követően a vádlott eleget téve a megbízó üzenetben küldött utasításának, elautózott Kiskunhalas közelébe 2021. június 7-én reggel, ahol már várta a három szír állampolgár, akik korábban jogellenesen, okmányok nélkül jutottak be Magyarországra Szerbiából afgán embercsempészek segítségével. A vádlott felvette a három férfit, majd elindult a magyar-osztrák államhatár térségébe a megbízó által megadott koordinátákat követve.

A rendőrség megállította a vádlott által vezetett gépkocsit délelőtt 11 órakor a 8. számú főúton Duka közelében és elfogta a vádlottat a csempészett személyekkel együtt.

A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit két év

börtönbüntetésre ítélt, aminek a végrehajtását négy évre felfüggesztette, továbbá kiutasította őt négy évre az ország területéről.

A Sárvári Járási Ügyészség fellebbezett az ítélet súlyosítása, a büntetés felfüggesztésének mellőzése és a vádlott végrehajtandó börtönbüntetésre ítélése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában