Széll Kálmán utca

2021.06.22. 17:00

Civil kezdeményezés Szombathelyen: várják a virágokat a ládába – frissítve

VN

Fotó: Szendi Péter

Civilek virágosítják a Széll Kálmán utcát. A Magyar Kerékpáros Sportgyesület által létrehozott közösségi hely, a Bike Kitchen elé a napokban került ki két mutatós, fatörzsből kialakított világláda. Soós László egyesületi elnöktől megtudtuk, az ötlet megvalósításában először a Szombathelyi Erdészeti Zrt. volt a partnerük, a társaság egy kerékpártároló kialakításához is ajánlott fel fatörzset.

Fotó: Szendi Péter

Most pedig arra biztatnak mindenkit, hogy azokat töltsék meg. Soós László hozzátette, ezzel az akcióval is szeretnék egymáshoz közelebb hozni az embereket, így a Széll Kálmán utca lakóit is. Megtudtuk, már most sok felajánlás érkezett, ezért, ha kell, az utcában újabb ládákat helyeznek ki.

Az akcióra egy videóbejegyzésében Szendrő-Németh Tamás civil blogger is felhívta a figyelmet. Beszélt arról is, hogy az elmúlt hónapokban több olyan poszt született, amiben többen a félméteres gazt kritizálták. Utalt arra, hogy az önkormányzat virágosító programjára is „büszkék” lehetünk, majd egymás után mutatta a fák tövében burjánzó növényzetet, amit itt-ott az eldobott lakossági szemét színesített. – Havi félmillió forintért egy szaktanácsadó meg tudná mondani, hogy esetleg ezt a virágot hogyan lehetne a szeméttel jobb összhangba hozni – fogalmazott ironikusan a civil blogger, aki az Ungár Péter érdekeltségébe tartozó online portál főszerkesztőjét, Farkas Bazsit „javasolta” a posztra. – Jó véleményalkotó képessége van, és ha a véleménye nem is lenne megfelelő, akkor viszont jól tud tévedni – osztotta meg véleményét Szendrő.

Ismeretes, Farkas Balázs havi 500 ezer forintért adott tanácsokat a szombathelyi médiaközpontban több, mint egy éven át. Arról máig nincs információnk, hogy ez miért volt hasznos az önkormányzati társaság számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában