kiállítás

2021.06.26. 07:00

Diákok voltak az első vendégei a hosszúperesztegi tűzoltómúzeumnak

Megnyílt a település központjában a helyi önkéntesek által létrehozott tűzoltómúzeum. Már látogatókat is fogadtak.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: VN/Dénes Bálint

A megőrzésre szánt régi eszközöket, védőruhákat, szakmai kiadványokat és a kiszolgált, de még működő járműveket a régi mázsaház felújított épületében helyezték el. A leromlott állagú épület helyreállításában a helyi vállalkozók is segítettek.

– A frissen nyitott múzeumba a sárvári katolikus iskola diákjai látogattak először, akik egy vidám, színes, egész napos programot kaptak tőlünk. Ugyanilyen minőségű programmal várunk iskoláscsoportokat vagy kiránduló felnőtteket – tudtuk meg Dénes Bálint ötletgazdától.

– Közösen dolgozunk az egyik szajki vendéglátóssal is, aki táborokat szervez. A fiatal tűzoltó hozzátette: a tárlat anyaga hétről hétre tovább bővül. Napokon belül folytatják a munkát: a szomszédos nagy füves terület parkosításába kezdenek, fákat ültetnek, szalonnasütő helyeket alakítanak ki, és még egy fatároló elkészítése is szerepel a tervek között.

Kevéssel a nyitás után máris készülnek a múzeumok éjszakájára. Ma 20 órától várnak minden érdeklődőt a falu borosgazdáinak borválogatásával, a gyermekeket pedig izgalmas játékokkal.

Kiemelt képen: Sárvári diákok a múzeum előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában