Frissen Vasból

2021.06.22. 14:00

Díszpolgárrá avatták a leköszönő iskolaigazgatót Toronyban – fotók

Utolsó tanévét zárta le szombaton a Toronyi Gazdag Gyula Általános Iskola igazgatója, Fülöp István. Nyugdíjba vonulása alkalmából a település vezetése díszpolgári címmel tüntette ki.

Tersztyánszky Krisztina

20210619 Kovács György polgármester, Gazdag Gyula Általános Iskola évzárója, Torony, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az évzáró az utolsó percekig a megszokott mederben zajlott. Az igazgató megjutalmazta a jól tanuló és az egy napot sem hiányzó diákokat. Nagy Ernőné rubin-, Bakóné Kovács Klára pedig vasdiplomát vehetett át. Bíróné Szűcs Éva miniszteri elismerő oklevélben, Varga Károlyné a tankerület elismerő oklevelében részesült. Az Aranypatak Kulturális Alapítvány Az év diákja címet a ballagó Fehér Ágostonnak adta át.

A továbbiakban dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője mondott köszönetet a nyugdíjba vonuló igazgatónak több mint négy évtizedes szolgálatáért. Hangsúlyozta: hűsége, elkötelezettsége példaképpé emeli. Fodor István tankerületi igazgató Fülöp István legfőbb érdemeként azt hangsúlyozta, hogy munkatársaival együtt itt, a nagyváros közelségében, annak elszívó erejével dacolva is meg tudták őrizni iskolájukat, sőt meg is erősítették azt. Ehhez az intézmény, a község iránti hűség, alázat és nagyon erős közösség szükséges. A nyugdíjba vonuló iskolaigazgatónak miniszteri pedagógusi oklevelet adott át.

Kovács György, Torony polgármestere felidézte Fülöp István életpályáját. 1980-ban került a településre, és rögtön bekapcsolódott a közösségi életbe. Sikereket ért el a sport területén, a számítástechnikai fejlesztésben kollégáinak is segítségére volt. Vezetői tevékenysége kezdetétől segítette a roma származású tanulók beilleszkedését, közoktatás-vezetői diplomamunkájának témájául is ezt választotta. Idejébe belefért a folytonos továbbképzés, a PR-tevékenység és a Gazdag-hét megszervezése is az ő nevéhez fűződik.

A településen végzett bő negyvenéves elkötelezett pedagógusi munka, a húszéves igazgatói ténykedés elismeréseként a polgármester Torony Község Díszpolgára címmel tüntette ki Fülöp Istvánt.

A leköszönő igazgató meghatottan köszönte meg az elismerést, hozzátéve, hogy az elvégzett munka nem az ő érdeme, hanem mindazoké, akik segítették abban. Közülük négy személyt név szerint is megemlített. Kovács Frigyest, aki annak idején felvette az iskolába. Gazdag Gyulát, aki pártfogójaként a mesterségre megtanította. Valamint Joó Gyula és Kovács György polgármestereket, együttműködésüket és a bizalmat, amivel rábízták a község iskoláját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában