Őrség

2021.06.09. 07:00

Dödölle és csocsó – Pedagóguspikniket tartottak Őriszentpéteren

A település önkormányzata 2018 óta szervezi meg a pedagóguspikniket, melyen hétfőn mintegy ötvenen vettek részt.

Gyöngyössy Péter

A pedagógusok gyűrűjében a „csocsófelelős” polgármester, Őr Zoltán

Fotó: Szendi Péter

Aki nem Őriszentpéteren lakik, talán nem is gondolná, hogy a város központjától pár percre a lakott területek közé ékelődve egy igazi parkerdő bújik meg. Rendezett parkoló fogadja az ide érkezőket és az Őrség értékeit bemutató tanösvény vezet fel a tisztásra, mely ideális helyszín szabadtéri közösségi események megrendezéséhez.

A zene most sem hallatszik ki a fák közül. Őr Zoltán, Őriszentpéter polgármestere tűnik fel a piknikezők között, de nincs sok ideje, mert ő a csocsós állomás felelőse. Tizenhárom éve cserélték fel a korábban szokásos, hivatalos, öltönyös, nyakkendős pedagógusnapi köszöntést egy ilyen nagyobbacska kerti partira.

A pedagógusok gyűrűjében a „csocsófelelős” polgármester, Őr Zoltán
Fotó: Szendi Péter

A résztvevők ilyenkor csapatokat alakítanak és négy öt állomáson mérik össze tudásukat. Tegnap is lehetett sörösdobozokra célba dobni és helyi szörpöket, lekvárokat kóstolni. Illatfelismerő képességüket is összemérhették a résztvevők, és vékába, kópicba, kosárba babzsákokat lehetett hajigálni. Közben megfőtt a bográcsban a pörkölt és megérkezett a település konyhájáról a dödölle is.

Őr Zoltán elmondta, hogy a járvány próbára tette az oktatási intézmények munkatársait is. Olyan új fogalmak határozták meg az életüket, mint a kötelező karantén, a negatív és a pozitív teszt és a digitális tanrend. Ezért most felértékelődnek az ilyen vidám, kötetlen, közösségi események.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában