ítélet

2021.06.29. 11:56

Döntöttek a Vámoscsaládnál elfogott embercsempész sorsáról

A Sárvári Járási Ügyészség a múlt héten pénteken bíróság elé állította azt a férfit, akit a rendőrség kedden éjjel fogott el az M86-os autóúton Vámoscsalád térségében, amint négy afgán állampolgárságú személyt szállított át Magyarországon, abból a célból, hogy segítséget nyújtson nekik a magyar-osztrák államhatár jogellenes átlépéséhez.

vaol.hu

Illusztráció/VN-Horváth Balázs

A Vas Megyei Főügyészség közleményében az áll, hogy vád szerint a vádlott egy ismeretlen megbízó felhívására vállalkozott arra, hogy embereket szállítson át Magyarországon, a magyar-osztrák határhoz 1.200 euró ellenében.

A vádlott Szeged közelében vette fel az érvényes úti okmányokkal és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező fiatal afgán férfiakat, akik korábban meg nem engedett módon, embercsempészek segítségével, a kerítésen átmászva lépték át a szerbmagyar államhatárt.

A rendőrség közúti ellenőrzés alá vonta a vádlott által vezetett gépkocsit éjjel 11 órakor az M86-os autóúton és elfogta a vádlottat a csempészett személyekkel együtt. A vádlottat őrizetbe vették.

A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit két év hat hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt és három évre eltiltott a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában