Frissen Vasból

2021.06.06. 20:00

Dráma egy táplánszentkereszti lagziban, vadász mentett meg egy sérült férfit – Ez történt Vasban

Ezúttal is összegyűjtöttük a magunk mögött hagyott hét nap legfontosabb történéseit. Ha esetleg lemaradt valamiről, most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Olvasó

Táplánszentkereszti kastélyban tartott lakodalomban élesztették újra az egyik vendéget

Olvasónk beszámolója alapján a délután folyamán a polgári szertartás előtt tartott állófogadáson egy aprósüteményt nyelt félre egy idős vendég, aki félrevonult ezután, hogy a köhögéssel ne zavarja a többi vendéget. Sajnos nem sikerült a félrenyelt falatot felköhögnie, rosszul lett és leesett a székről is amin addig ült, de szerencsére ennek volt szemtanúja, pedig egy melléképület mellett történt viszonylag félreeső helyen. A vendégek és a személyzet azonnal a férfi segítségére siettek. A teljes cikket ITT olvashatja! További részletekről pedig ITT írtunk!

Kígyózó sor állt az ingyen pizzáért Szombathelyen

Bár korábban felröppent a hír, hogy kamu az ingyen pizza, időközben kiderült, hogy valóban szétosztanak 1000 ingyen pizzát az egyik szombathelyi vendéglátó egységben, ahol kígyózó sor állt péntek délután. Erről ITT írunk részletesen!

Hatalmas sor az ingyen pizzáért
Fotó: Horváth Balázs

Dr. Tarszabó Róbert beleszeretett a szakma sokszínűségébe

Dr. Tarszabó Róbert szülész-nőgyógyász szakorvos 2013-as doktorálását követően a szombathelyi Markusovszky-kórházban kezdte meg pályafutását. Ez év márciusától kizárólag magánpraxisban rendel, ezzel együtt fontolgatja visszatérését az állami ellátásba. A vele készült interjút ITT találja!

A cipője kikandikált a fűből – Vadász találta meg az öt napja keresett férfit Csönge és Kenyeri között

A nagy fűben két cipőre lett figyelmes az a vadász, aki csütörtökön a reggeli órákban, munka közben talált rá az öt napja keresett, a pszichiátriai betegek intaházi otthonából megszökött férfira. Horváth Viktort telefonon értük utol: megdöbbenve mesélt lapunknak a részletekről. A teljes cikket ITT olvashatja!

Újabb fura kerékpáros nyomsávot találtunk Szombathelyen

Az érintett szakasz kivitelezése még papíron sem mutat jól, élőben pedig balesetveszélyes és teljesen logikátlan is. Tapasztalatainkról ITT írtunk részletesen!

Újabb fura kerékpáros nyomsávot találtunk
Fotó: Horváth Balázs

Birtokukba vehették az autósok az új M80-as gyorsforgalmi út első szakaszát

Régi álmuk valósult meg a Szentgotthárdon és környékén élőknek: átadták a forgalomnak az új M80-as gyorsforgalmi út első, Va­s­szentmihálytól Rábafüzesig tartó szakaszát. A teljes cikket ITT olvashatja!

Mekkora veszélyben vannak az autók a köztereken történő fűnyíráskor? Utánajártunk!

Az autók tulajdonosai joggal féltik nagy értékű járműveiket a berregő fűnyírók által felverődő kavicsoktól. Mások az autóra felkenődött, vagy a virágos kertbe szóródott fűnyesedék, illetve a pázsiton felejtett fűkupacok miatt bosszankodnak. A teljes cikket ITT olvashatja!

Gyakran jár a gólya Csipkerekre – Utánajártunk a rejtélynek

Megalakult a második Vas megyei komatál közösség Csipkereken – az első a nemescsói volt tavaly –, az „Újszülött-köszöntők” nevet vették fel abból az örvendetes alkalomból, hogy az utóbbi időben sok gyerek születik a faluban. Mi történik Csipkereken, ami vonzóvá teszi az itteni életet? Erre a kérdésre is választ kaptunk. A teljes cikket ITT találja!

Helyi kötődésű szakembert választottak a Hali kispadjára

Ahogy arról beszámoltunk, a Haladás menesztette a csapat vezetőedzőjét Mátyus Jánost, de nem maradt sokáig üresen a pozíció. A korábban az Illés Akadémia U19-es csapatával bajnoki címet nyerő, az ifjúsági BL-ben is induló, Sopronban és Dorogon is dolgozó Németh Szabolcsot nevezték ki a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. Erről ITT írunk!

A harmincnégy üszőre hat rutinos matróna vigyáz a Doroszlói-réteken

Tavaly őszi kirándulásunk után újra bejárhattuk a Kőszeg határában lévő legelőterületet, a Doroszlói-réteket. Más arcát mutatja most a táj, és szembetűnő változás az is, hogy kétszer annyi magyar tarka szarvasmarha teszi a dolgát – legel, tapos, trágyáz – mint az első évben. Ezúttal is Harsányi Krisztián tájegységvezető a kalauzunk. Legutóbb az elektromos kerítésen kívül haladva közelítettük meg az állatokat. Most vízben tocsog szinte az egész terület, a kerítés mentén futó földút is, ezért nem kinn, hanem egy szárazabb belső útvonalon keressük a jószágot. A részletes beszámolót ITT olvashatja!

A szervezők kimondták az utolsó szót, nem tartják meg a Sitkei Rockfesztivált

A más éveken általában 4-7 ezer főt befogadó fesztivál sorsa sokáig bizonytalan volt, most viszont a szervezők bejelentették, nem tartják meg a fesztivált. Erről ITT írunk részletesen!

Így közlekedtek ti – Szabálytalan gyalogosokat filmeztek le Szombathelyen

A balesetmegelőzési esemény eredménye elkeserítő, hiszen a gyalogosan és kerékpárral közlekedők közül sokan szegik meg a szabályokat. Erről közöltek most egy rövid videót, amiben jól beazonositható szombathelyi helyszínek is vannak. A videót ITT nézheti meg!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában